EKONOMİ

23 Sanayici  Ödüllendirildi

Anadolu’daki 500 yatırımcı arasına giren Denizli’den 23 sanayici, DESİAD’ın organizasyonunda plaket aldı. Gecede siyasete ‘çekişmeleri bırakın’ çağrısı yapıldı, “Denizli için sesimizin daha gür çıkmasını sağlamalıyız” denildi.

Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (DESİAD) tarafından "Anadolu 500 Yereldeki Yüzümüz" plaket töreni düzenlendi. Merkezefendi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Merkezefendi Belediye Başkanı Şehiz Doğan, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemür, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Hakan Urhan ile iş dünyası temsilcileri ve sanayiciler katıldı.

"C NOKTASINA GİTMEKTE ZORLANIYORUZ"

DESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Denizli sanayi hayatı daha önce belli ölçekte devam ederken 1980'li yılların ortalarından itibaren farklı bir çevrede yolculuğuna başladığını belirterek, "Geriye dönüp baktığımızda çok ciddi mücadelelerden geçen bu süreç, Denizli sanayisini A noktasından B noktasına getirdi. Hakikaten bir başarı hikayesi olarak anlatılabilir. A noktasından B noktasına getiren bu strateji, maalesef 2000'li yıllardan itibaren bizi C noktasına götürmekte zorlanıyor. Dünyada her şey o kadar hızlı değişiyor ki bu değişimi yakalayamaz isek maalesef geri kalmakla karşı karşıyayız" dedi.

"DEĞİŞİMİ YAKALAMALIYIZ"

Binlerce yıldır üretilen bilginin bugünün dünyasında 2 saat içerisinde üretildiğini, 30 sene sonra bugünkü mevcut iş kollarının yarısının hiçbir anlam ifade etmeyeceğini, bugünkü mevcut iş kollarının dışında da yarıya yakın yeni iş kolları türeyeceğini uzmanların bildirdiğini anlatan Turgut, "Bu değişimi yakalayamamak maalesef bizi çok daha gerilere götürecek. Bunun içerisinde üretim modellerimizden, iş yapış şekillerimizden, sektör tahminine kadar devam edecek olan bu sorgulamayı muhakkak yapmalı, kafamızdaki 'ben bugüne kadar böyle gördüm, böyle devam ederim, hiçbir problem yok' mantığından çıkıp bu değişimi içselleştirmeli ve gerçek hayata geçirmeliyiz" ifadelerine yer verdi.

"SİYASİ ÇEKİŞMELERİ BİR TARAFA BIRAKMALIYIZ"

Denizli iş dünyasının Denizli'nin STK kas yapısının çok güçlü olduğunu vurgulayan Turgut, "Ama hep şikayet ederiz Denizli hak ettiğini alamıyor diye. Bizim DESİAD olarak bakış açımız STK'lar ile Denizli siyasetini bir araya getirip sesimizin daha güçlü çıkabilmesini sağlamaktır. Söz konusu Denizli ise siyasi çekişmeleri bir tarafa bırakarak Denizli için sesimizin daha gür çıkmasını sağlamalıyız" diye konuştu.

Teknoloji yazarı, trend avcısı M. Serdar Kuzuloğlu da "Eski dünya, yeni kurallar" adlı sunumunda, dünyadaki teknolojik değişim ve dönüşümle ilgili bilgi verdi, Türkiye'de dijital dönüşüm projelerinde başarı oranının yüzde 20 olduğunu kaydetti.

DENİZLİ'NİN KAPLANLARI

Konuşmaların ardından Ekonomist dergisinin gerçekleştirdiği "Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi" araştırmasında Denizli'den yer alan 23 şirkete plaketleri, protokol üyeleri tarafınan takdim edildi. Nazalı’nın ana sponsor olduğu törende plaket alan şirketler şunlar: Er-Bakır, Abalıoğlu Lezita, Kocaer Çelik, Kardemir Çelik, Sadık Grubu, Seval Kablo, Abalıoğlu Yem, Menderes Tekstil, Aydem Yenilenebelir Enerji, Pamukkale Kablo, Uzun Otomotiv Akaryakıt, Abalıoğlu Balık ve Gıda Ürünleri, Atom Kablo, Sürü Tekstil Konfeksiyon, Özgüven Kablo, Gamateks Tekstil, Uğurlular Tekstil, Küçüker Tekstil, Mercan Kimya, Ozanteks Tekstil, Erikoğlu Emaye Bakır, Kaynak İplik ve CMK Kablo.

{ "vars": { "account": "UA-108757569-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }