Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 13'üncü maddesi ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Aslî, Şeref ve Haberleşme Üyeleri Yönetmeliğinin 6'ncı maddesine ve Yönetim Kurulunun 13.11.2023 tarihli ve 867/37 sayılı kararına istinaden Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Kodal Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı Bilim Kurulu Aslî Üyeliğine seçildi.

WhatsApp Image 2023-11-24 at 15.17.58

Prof. Dr. Kodal konuya ilişkin yaptığı açıklamada; bu görevin kendisi için gurur verici olduğunu belirterek, bu görevin Üniversitenin ve şehrin imajına olumlu katkılar sağlayacağına, tanınırlığını artıracağına inandığını kaydetti. Kodal şöyle konuştu: “Bu göreve layık görülmemde uzun yıllardan bu yana Türkiye Cumhuriyeti Tarihi, uluslararası ilişkiler, dış politika, eğitim politikaları gibi konularda çalışma yürütüyor olmamın, Atatürk üzerinde çalışmalarda bulunmamın etkili olduğunu düşünüyorum. Ayrıca eğitim öğretim ve araştırma çalışmalarını her geçen gün geliştirerek Türk Yüksek Öğretim Sistemi içerisinde hem Denizli’mize hem de Türkiye’mize daha kaliteli ve güncel bir eğitim vermesi yönünde gayret gösteren, zemin oluşturan, üniversiteyi hayatın rehberi olarak gören, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ahmet Kutluhan Hocamızın da katkısı unutulmamalıdır. Üniversitemizden Türkiye’mizin başka bilimsel kuruluşlarına katkı sunan hocalarımı ve arkadaşlarımı da candan kutlarım.”

Diş Hekimi Adayları Babadağ’ı Gezdiler Diş Hekimi Adayları Babadağ’ı Gezdiler

ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ BAŞKANLIĞI

Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı, 17 Ağustos 1983 tarihinde Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu çatısı altında, tüzel kişiliğe sahip, Atatürk ve Türkiye  Cumhuriyeti Tarihi üzerine   bilimsel araştırma ve incelemelerde bulunmak amacıyla  Anayasa’nın 134. maddesine istinaden 2876 sayılı kanun ile kurulmuştur. 2 Kasım 2011 tarihinde yürürlüğe giren 664 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı’nın görevleri yeniden düzenlenmiştir. Bu son düzenlemeyle Kurumumuz, “Atatürk’ün kişiliği, düşüncesi, ilkeleri ve inkılapları ile Türkiye Cumhuriyeti tarihini ilgilendiren kaynakları ve Cumhuriyet döneminde üretilen temel bilim ve kültür eserlerini incelemek ve yayıma hazırlamak veya hazırlatmak,  Atatürk, Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti tarihi ile ilgili Türkçe ve yabancı dillerde yazılmış kitap, broşür, dergi ve benzeri materyali toplamak, bilimsel yöntemlerle düzenlemek, görevi ile ilgili konularda bilimsel nitelikli toplantılar, geziler, sergiler düzenlemek,  inceleme ve araştırma yapanları ve lisansüstü çalışmalarda bulunanları desteklemek, yurt içinde ve yurt dışında Atatürkçü düşünce, Atatürk ilke ve inkılapları ile Cumhuriyetimizin kuruluşunu hazırlayan ve Cumhuriyet dönemindeki olayların sebepleri ve gelişmeleri konularında üstün başarılı eserler veren yerli ve yabancı gerçek ve tüzel kişileri desteklemek” ile görevlidir.