SİYASET

Gülizar Biçer Karaca; “Çiftçi Ne Üreteceğini Bilecek, Emeğinin Karşılığını Alacak”

Türkiye’nin dört bir yanında çalışmalar gerçekleştiren CHP’nin insan haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca; “Sana Söz” diyerek Denizli’de sahaya köylerden başladı.

Seçim çalışmaları kapsamında Kale ilçesinde milletin sorunlarını dinleyen CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca; saha ziyaretleri kapsamında Alanyurt ve Özlüce mahallelerinde iktidarın yarattığı ekonomik buhrandan bunalan ve maliyetlerden yakınan üreticiler ve kendi kaderlerine terkedilen tütün üreticilerinin sorunlarını dinledi. Kaleli üreticilere “Sana Söz” Kampanyasında neler gerçekleştireceklerini anlatan Gülizar Biçer Karaca, 14 Mayıs seçimiyle 85 milyonun cumhurbaşkanı olacak Kemal Kılıçdaroğlu ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçileceğini, ülkenin huzura ve refaha kavuşacağını söyledi. CHP’li Biçer Karaca; tarımı ayağa kaldıracaklarını, çiftçinin üretimden kaçmayacağı, ithalatın değil yerel üretimin destekleneceği modellerin uygulamaya konacağını açıkladı.

TARIMI BİTİREN AKP POLİTİKALARINA SON

Gülizar Biçer Karaca şu sorun ve tespitlere dikkat çekti: “Kale ilçemizin %72,2’si ormanlık, %21’i tarım, %1,8’i ise kullanılamaz arazidir. Binlerce aile tarımla uğraşıyor, tütün üretiyor. Ancak gel gelelim tarım politikalarından bihaber tek adam ve şürekası yüzünden ithalata dayalı tarım politikaları ile gıda enflasyonu fırlamış, tarlalar ekilip biçilemez hale getirilmiş, üretici yalnız bırakılmıştır. Kitabını yazdığı ekonomiyi çökerten “ekonomist” iddiasındaki tek adam iktidarında; hasat zamanı ithalata izin verilmesi, maliyetlerin aşırı yüksek olmasından dolayı tarım girdi fiyatlarında, gübrede, mazotta, elektrikte, ilaçtaki maliyet dudak uçuklatır hale gelmiştir. Millet ittifakında üç beş tane tütün şirketinin bir araya gelerek tütün üreticilerinin emeklerinin yok sayılmasına izin vermeyeceğiz, taban fiyatı baştan belirleyeceğiz, çiftçimizin emeğinin hiçe sayılmasına, alınterinin yok sayılmasına izin vermeyeceğiz.

ÇİFTÇİ NE ÜRETECEĞİNİ BİLECEK, EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALACAK

Dünyada markalaşabilecek olan Türk tütünü, tek adam politikaları ile bitirildi. Bugün geldiğimiz noktada tarımda verilen ürün destekleri 1 yıl geriden geliyor. Bu ne demek 2023 yılında olsak da çiftçiye 2022 yılında ürettiği ürünün karşılığı bir yıl bekletilmekte! Ülke olarak önündeki 5 yılı planlayacaksın. Benim 5 yıl için şu ürünlere bu kadar ihtiyacım olacak. Çiftçiye de diyeceksin bu 5 yıl boyunca şu ürünlere destek miktarları bu kadar. Çiftçi kazancını, alacağı desteği hesaplayacak üretimini yapacak. AKP’nin bunu hayata geçirmek şöyle dursun, traktörü haczedilen çiftçiye, ineğini aç kalmasın diye satmak zorunda kalan besiciye, tarlasını ilaçlayamayan üreticiye söyleyecek tek bir sözü yoktur.

MİLLET İTTİFAKI VEKİLLERİ ÜRETİCİNİN YANINDA

Millet ittifakının üretici dostu olduğunu belirten Gülizar Biçer Karaca “CHP olarak tarımı ayağa kaldırmak en öncelikli hedeflerimizden olacak. Defalarca söylediler hiç yapmadılar; şimdi bizim politikalarımızı kes kopyala yapıp vaat diye seçim beyannamesine koyuyor, 20 yıldır yapmadıklarını yapacaklarını iddia edip milleti kandıracaklarını zannediyorlar. Çaresizlikle seçime giden AKP “Doğru Adam, Doğru Zaman” diyerek Erdoğan üzerinden prim yapmaya çalışarak yanlışın adresi olduğunu bir kez daha ortaya koydu.  AKP’nin ve milletin karşısına çıkma cesareti olmayan Cumhur ittifakı üyelerinin sandığa gömüleceği aşikar. Millet ittifakıyla çiftçimizin yüzü gülecek.

SANA SÖZ ÇİFTÇİ KARDEŞİM

●             Tarım, su ürünleri ve ormancılıkta kullanılan üretim araçları ve makineler için mazotta ÖTV yükünü kaldıracağız.

●             Çiftçilere kullandığı gübre maliyetinin yüzde 50’sini destek olarak geri vereceğiz.

●             Çiftçilere kullandığı tohum maliyetinin yüzde 50’sini destek olarak geri vereceğiz.

●             Tarımda indirimli elektrik tarifesi uygulayacağız.

●             Çiftçilerimizin bankalardan ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kullandıkları kredinin faizini silip, yeniden yapılandıracağız.

●             Zirai kredilerin geri ödeme takviminin hasat dönemine göre belirlenmesini sağlayacağız.

●             Tarımsal yatırımlara uygun koşullu kredi desteği vereceğiz.

●             Çiftçilerimizin traktör, biçerdöver, tarım makinaları gibi tarımsal üretim araçlarının ve canlı hayvan varlığının hiçbir şekilde haczedilmemesini sağlayacağız.

●             Temel tarım ürünlerinde taban fiyatlarını maliyet, kur, enflasyon ve çiftçilerimize insan onuruna yaraşır gelir sağlamayı dikkate alarak belirleyeceğiz.

●             Tarımsal ürün alım fiyatlarını ekim öncesi ilan edecek, girdi desteklerini çiftçi tarlasını sürmeden, süt sağılmadan, besi hayvanı kesime gitmeden önce verecek, diğer destek ödemelerini üretim sonrası 90 gün içinde ödeyeceğiz.

●             Çiftçilerimizin bankalardan ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kullandıkları kredinin faizini silip, yeniden yapılandıracağız.

●             Çiftçimizin Tarım BAĞ-KUR prim ödemelerini hasat sonrası faizsiz ödenecek şekilde planlayacak ve sağlık güvencesinden faydalanmasını sağlayacağız.

{ "vars": { "account": "UA-108757569-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }