Denizli Emek ve Demokrasi Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelenler, Candoğan Parkında tutuklu gençlerin serbest bırakılması için basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına sendikalar, odalar ve siyasi partiler de destek verdi. Açıklamayı İstanbul'da tutuklanan Denizlili Temmuz Akyol'un amcası Şenol Akyol okudu.

Whatsapp Image 2025 04 05 At 17.06.51 (1)

23 Mart'ta gözaltına alınan Temmuz Akyol'un Silivri'de tutulduğunu hatırlatan Şenol Akyol, Temmuz'un babası Musa Akyol'un sözlerini aktardı.

Temmuz'un babası Musa Akyol mesajında "Benim oğlum hırsız, dolandırıcı olsaydı o gün adli kontrol ile serbest bırakılmıştı. Benim oğlum bir sağlık çalışanını darp etse serbest bırakılmıştı. Benim oğlum kız arkadaşını bıçaklasa serbest bırakılmıştı. Hak, hukuk, adalet dediği için tutuklandı. Yüz binlerce insan gibi o gün Saraçhane'deydi. Tutuklu bütün gençlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum" ifadelerini kullandı.

 Sloganlarla sona eren açıklamada tüm gençlerin serbest bırakılması istendi.

Horzum’dan sert çıkış:  “Tepeden emir gelince mi sesiniz çıkıyor?” Horzum’dan sert çıkış:  “Tepeden emir gelince mi sesiniz çıkıyor?”

Whatsapp Image 2025 04 05 At 17.06.49