Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı (İKG OP) çerçevesinde, Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan IQVET-III programı kapsamında DTO Konferans Salonu’nda Dijital Dönüşümün Mesleki Eğitim Üzerindeki Etkileri Semineri gerçekleştirildi. 

6 D S C 2989

Meslek Lisesi Öğretmenleri Yeni İş Modellerini Öğrendi Meslek Lisesi Öğretmenleri Yeni İş Modellerini Öğrendi

PAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Pamukkale Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. İsmail Ovalı, “Dijital Dönüşüm Nedir?”, “Sektörel Dijital Dönüşüm Örnekleri”, “Dijital Dönüşümün Mesleki Eğitime Etkisi”, “Dijital Eğitim Araçları ve Metodolojileri”, “Yapay Zekâ Destekli Öğrenme Araçları”, “Yapay Zekâ Tabanlı Kişiselleştirilmiş Öğrenme Platformları”, “Uzaktan Eğitim ve Hibrit Eğitim Modelleri” ile “Mesleki Eğitimde VR ve AR Kullanımı” konularını anlattı. Dijitalleşmeyle ilgili dünyada çok hızlı bir değişim ve gelişme olduğunu belirten Prof. Dr. Ovalı, dijital dönüşümün, en çok eğitim sektörünü etkileyeceğini ancak teknik eğitimin bundan daha az etkileneceğini ifade etti; yakın zamanda sosyal alanlarda da değişimin görüleceğini vurguladı.

 10 D S C 3011

OVALI: DÜNYADA ÇOK HIZLI DİJİTAL DÖNÜŞÜM VAR

Seminerle ilgili bir değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Ovalı, “Denizli Ticaret Odamızda, dijital dönüşümün farklı mesleklerdeki etkilerini anlattık. Bu kez de tekstil teknolojisi öğretmenlerimizde dijital dönüşümle ilgili farkındalık oluşturmaya çalıştık. Dünyada çok hızlı bir değişim var ve bu değişime hepimiz uyum sağlamak zorundayız. Doğru dijital dönüşüm kavramını katılımcılarımızla da değerlendirdik ve özellikle bu sektörde kullanılan dönüşüm teknolojileri neler diye baktık ve çözümlerini hep birlikte interaktif olarak ele aldık” dedi.

TAŞKIN: DİJİTAL DÖNÜŞÜM İÇİN DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR

Necla Ergun Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şahin Taşkın da  “Bizler; okul idarecileri ve öğretmenler olarak dijital dönüşümün mesleki eğitime etkilerini görüşüyoruz. Bizim talebimiz, özel sektörün dijital dönüşüm noktasında okullara biraz daha katkı sağlamasıdır. Bunu da gerçekleştirdiğimizde bizim önümüzde kimse duramayacaktır diye düşünüyorum. ” dedi.   

1 D S C 3024

KARATAŞ: ALANIMIZLA İLGİLİ EĞİTİMLER ALDIK, FAYDALI OLDU

Güler Kaynak Sarıkaya Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Tekstil Teknolojisi Öğretmeni Ayten Karataş ise Denizli Ticaret Odası’nın teknik tekstiller konusunda gerçekleştirdiği eğitimlerin 10’uncusuna katıldığını dile getirdi. Karataş, “Hizmet içi eğitimlere çok katılıyoruz ancak maalesef teknik alandaki eğitimlere katılamıyorduk. Denizli Ticaret Odası’nın teknik tekstil merkezinde oluşturduğu eğitimlerden yararlandık. Bu eğitimlerde aldığımız bilgileri, öğrencilerimize uygulamalı olarak aktaracağız. Bugün de dijital dönüşüm eğitimine katıldık. ” diye konuştu.

Etkinlik, Denizli Ticaret Odası’nın önünde günün anısına kursiyerlerle toplu halde fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.

 

Editör: Orhun Çoban