Proje ekibinde, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, proje yürütücüsü Prof. Dr. Nilüfer Çetişli Korkmaz, Prof. Dr. Fatih Cetişli ve Doç. Dr. Arzum Işıtan yer aldı. CK4Stim projesi kapsamında geliştirilen eğitim materyalleri ve kılavuz kitap, dört farklı dilde sunuluyor ve fizyoterapistler ile hekimlerin ücretsiz erişimine açık durumda. Bu materyaller, ters-yüz (hibrit) eğitim için de kullanılabilir ve proje web sayfası olan “https://ck4stim.eu/” üzerinden temin edilebilir.

REKTÖR KUTLUHAN: “YAŞAM BOYU ÖĞRENMEYİ DESTEKLİYORUZ”

PAÜ’de Tele Tıp Hizmeti Hayata Geçirildi PAÜ’de Tele Tıp Hizmeti Hayata Geçirildi

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, CK4Stim projesinin Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu iş birliği projesi; Türkiye, Romanya ve Litvanya’daki fizyoterapi ve rehabilitasyonla ilgili üniversiteleri, araştırmacıları ve dernekleri bir araya getirmiştir. Bu projeyle fizyoterapistlerin güncel kalmasını ve elektrik stimülasyonundaki yeni gelişmelere uyum sağlamasını hedefledik. Erişilebilir ve ücretsiz eğitim materyalleri, fizyoterapistlerin mesleki gelişimlerini destekleyecek," dedi. Rektör Kutluhan, projenin, fizyoterapistlerin elektrik stimülasyonu konusundaki bilgi ve becerilerini geliştirmesi açısından önemli bir adım olduğunu belirtti.

 “LİDERLİK VE ÖĞRETİM POZİSYONLARI İÇİN FIRSATLAR SAĞLAYACAK”

Proje yürütücüsü Prof. Dr. Nilüfer Çetişli Korkmaz, projenin 30 aylık sürecinde birçok ulus ötesi ve ulusal etkinlik düzenlediklerini belirtti. CK4Stim’in açık erişimli eğitim materyallerinin, fizyoterapistleri mesleki özerkliklerini kullanarak hasta odaklı fizyoterapi ve rehabilitasyon programları geliştirmeye teşvik edeceğini vurgulayan Çetişli Korkmaz, "CK4Stim’in yalnızca klinik becerileri geliştirmekle kalmayıp aynı zamanda elektrik stimülasyonu alanında liderlik rolleri, öğretim pozisyonları ve araştırma fırsatları için fırsatlar sağlayabileceğine inanıyoruz," dedi.

Editör: Orhun Çoban