DENİZLİ HABERLERİ

PAÜ’de Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kapsamlı etkinliklerle kutladı. Cumhuriyet Paneli, spor, gastronomi, müzik, dans ve tiyatro gösterileriyle dolu etkinliklere, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ve PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan başta olmak üzere birçok isim katıldı.

PAÜ Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Cumhuriyet Paneli ile başlayan etkinlikler, Kınıklı Merkez Kampüs’te gün boyu devam etti. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal’ın yaptığı panelde, Prof. Dr. Selma Sevinç Orhan, Prof. Dr. Mithat Aydın, Prof. Dr. Osman İsmail Özdel, Prof. Dr. Koray Özcan ve Prof. Dr. Ali Ünal konuşmacı olarak yer aldı.

 “ATATÜRK'ÜN HAYALİ BİR PİYASA TOPLUMU YARATABİLMEK”

Panelde, ilk olarak “Cumhuriyet ve Kapsayıcı Ekonomik Kurumlar” başlıklı sunumunu gerçekleştiren PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selma Sevinç Orhan, Cumhuriyet devriminin ekonomik ve politik kurumlar açısından ne anlama geldiğini açıklayarak kalkınma üzerindeki etkilerini aktardı.

PAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Aydın, “Türk Eğitiminde Çağdaşlaşma ve Atatürk” başlıklı konuşmasında, Atatürk devrimlerinin eğitim boyutunu tarihsel süreç içinde ve dayandığı felsefe çerçevesinde ele aldı. Atatürk’ün Osmanlı Devleti'nden intikal eden kurumlarla, düşünce yapısıyla ve sorunlarıyla bir miras devraldığını belirten Prof. Dr. Aydın, Osmanlı eğitim sisteminde birliğin olmadığını ifade etti.

PROF. DR. ÖZCAN CUMHURİYET ŞEHİRCİLİĞİ’Nİ ANLATTI

Pamukkale Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Koray Özcan, “Cumhuriyet Şehirciliği” başlıklı konuşmasında, 1923-1938 yılları arasındaki Erken Cumhuriyet Dönemi'ni anlatarak şunları söyledi: “Bu dönemin kuruluş felsefesi bağlamında Atatürk'ün ünlü bir sözü vardır: 'Genlik ve Bayındırlık.' Bu söylem, tüm yerleşim yerlerini yeni bir bakış açısıyla, ideolojik bir kimlikle ele alarak geliştirme çabasını ortaya koymaktadır. Bu dönemde hedeflenen, kentlerin yeniden imarı ve ulusal bir başkentin inşasıdır. Ancak Türkiye'de o dönemde bilimsel anlamda yeterli çalışmalar olmadığı için yurt dışındaki şehircilik ilkelerinden esinlenilmiştir.” dedi

ATATÜRK VE TARIM

Pamukkale Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ünal, “Atatürk ve Tarım” başlıklı sunumunda Atatürk'ün tarıma verdiği önemi şu sözlerle aktardı: “Atatürk, ‘Efendiler, kılıç kullanan kol yorulur, sonunda kılıcı kınına koyar ve belki kılıç o kında küflenmeye mahkûm olur. Ancak saban kullanan kol gün geçtikçe daha çok güçlenir ve daha fazla toprağa sahip olur’ demiştir. Toprak işleyen toplum her zaman güçlüdür. Üretmek en kutsal şeydir; gıda ise en kutsal üretim aracıdır. Atatürk, bu nedenle köylüyü her zaman desteklemiştir. Dedi.

GÜN BOYU SÜREN ETKİNLİKLER

Kınıklı Merkez Kampüsü’nde gün boyu devam eden etkinlikler arasında spor ve gastronomi aktiviteleri, müzik ve dans gösterileri, tiyatro oyunları, konserler ve sanal borsa açılışı gibi çeşitli programlar yer aldı. Festival havasında geçen etkinlikler, katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

{ "vars": { "account": "UA-108757569-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }