T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu organizatörlüğünde Dünya Fikir Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), Avrupa Patent Ofisi (EPO), ve Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA), Türkiye Teknoloji Takımı, TÜRKSMD ve Virtualinnpartnerliğinde gerçekleştirilen Türkiye’nin gelişimine değer katacak; buluş, AR-GE ve inovasyon faaliyetleri, ulusal ve uluslararası katılımcılar ile bu yıl 9. kez kapılarını bilime açtı. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine TEKNOFEST kapsamında düzenlenen ISIF24’e bu yıl toplam 354 buluş katıldı. ISIF24’e 4 patent ile katılan PAÜ ve Pamukkale Teknokent/TTO, 1 altın, 2 bronz madalyanın sahibi oldu.

Whatsapp Image 2024 10 07 At 09.49.00-1

“RENK DEĞİŞTİREN RADYOAKTİF ZIRH” ADLI BULUŞ ALTIN MADALYA GETİRDİ

PAÜ Teknoloji Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Koluman ve İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğr. Gör. Duygu Takanoğlu Bulut’un geliştirdikleri “Renk Değiştiren Radyoaktif Zırh” isimli buluş altın madalyanın sahibi oldu. Kullanıcıyı radyasyona karşı korumak ve maruz kalınan radyasyon seviyesine göre farklı renklere bürünerek radyasyon seviyesinin ölçülmesi için kullanılabilen renk değiştiren radyoaktif zırh ile ilgili bubuluşun öne çıkan özelliği ise, giysinin dış yüzeyini saran ve radyasyonu emerek radyasyonun yoğunluğu ile doğru orantılı şekilde artan ısıya dönüştüren Bismuth-tungsten nanofiber katman olduğu bilgisi paylaşıldı.

Whatsapp Image 2024 10 07 At 09.49.01 (1)

“KAŞIK TEST KİTİ” İSİMLİ BULUŞ BRONZ MADALYA GETİRDİ

PAÜ öğrencileri; Buse Melek Olgaç, Doğa Tutulmaz ve Prof. Dr. Ahmet Koluman tarafından geliştirilen “CronobacterSakazakii’nin Hızlı Tespiti için Kaşık Test Kiti” isimli buluş da ISIF24’te bronz madalyanın sahibi oldu. Birçok yaş grubunda farklı enfeksiyonlara neden olan Cronobactersakazakii patojeninin tespiti için bir hızlı kaşık test kiti olanbuluşun, özellikle bebek mamalarında CronobacterSakazakii’nin tespiti için bebek ebeveynleri gibi laboratuvar deneyimi olmayanlar tarafından kolayca kullanılabileceğinin, içindeki test çubuğunun değiştirilmesi sayesinde çevre kirliliğinin önüne geçen taşınabilir bir hızlı tespit kiti olduğu belirtildi.

Whatsapp Image 2024 10 07 At 09.49.01 (2)-1

BRONZ MADALYA ALDI

PAÜ öğrencisi Aleyna Sure Öztürk ve Prof. Dr. Ahmet Koluman tarafından geliştirilen “Parabiyotik, Simbiyotik veya PostbiyotiklerdenElektrospinning Yöntemi ile NanolifEldesi” isimli patent, ISIF24’te bronz madalyanın sahibi oldu. Buluşun, akut ve kronik yaraların iyileşme sürecini hızlandırmak, kolaylaştırmak için antimikrobiyal özellik gösteren ve elektrolif çekim yöntemi ile elde edilecek, yara iyileşmesine doğrudan etki eden ve hızlandıran parabiyotik, simbiyotik veya postbiyotiklerdenelektrospinning yöntemi ile nanolifeldesi ile ilgili olduğu bilgisi paylaşıldı.

Filipinli Kadın Müslüman Oldu Filipinli Kadın Müslüman Oldu

Pamukkale Üniversitesi hak sahipliğinde yarışmaya katılan bir diğer buluş ise, “Çok Fonksiyonlu Rumen Bolusu Sistemi” adlı buluş oldu.

Editör: Orhun Çoban