DENİZLİ HABERLERİ

Nesilleri Buluşturacak Proje, 15 Bin Mezar Taşı Kayıt Altına Alındı

PAÜ Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Mustafa Beyazıt önderliğinde yürütülen proje kapsamında, Osmanlı döneminden kalma 15 bin mezar taşı kayıt altına alındı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Beyazıt başkanlığında yürütülen “Denizli İli ve İlçelerindeki Osmanlı Mezar Taşları” projesi kapsamında Denizli’nin Acıpayam ilçesi, seçilen dört pilot bölgeden biri oldu.

“KÜLTÜREL MİRAS DEĞERİ TAŞIYAN 15 BİN TARİHİ MEZAR TAŞI KAYIT ALTINA ALINDI.”

Prof. Dr. Mustafa Beyazıt, başkanlığında yürütülen çalışma,  “Denizli İli ve İlçelerindeki Osmanlı Mezar Taşları” adlı yüzey araştırmasında şimdiye kadar Merkezefendi, Kale, Beyağaç, Çameli, Çivril, Çal, Acıpayam, Serinhisar ve Babadağ’da ilçe merkezindeki ve mahallelerindeki kültürel miras değeri taşıyan 15 bin tarihi mezar taşı kayıt altına alındı.

 DÖRT YILDIR YÜRÜTÜLEN BİR ÇALIŞMA

Beyazıt çalışma hakkında şu bilgileri paylaştı: “Çalışma sırasında elde edilen bilgiler ekip üyeleri tarafından makalelere konu edilmiş, bazıları da sponsor desteği ile uluslararası yayınevleri tarafından kitap olarak yayımlanmıştır. Dört yıldır Denizli’de yürütülen yüzey araştırması, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile ‘Türk-İslam Dönemi Mezar Taşları ve Kitabeler Ulusal Envanter Projesi’ adıyla ülke sathına yayılan bir projenin parçası haline geliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye’deki kitabelerin ve mezar taşlarının tespiti, envanterlenmesi, nesillerle buluşturulması için önemli bir projenin hazırlıklarını sürdürüyor. Seçilen dört pilot bölgeden birisi Denizli’nin Acıpayam ilçesi oldu.”

{ "vars": { "account": "UA-108757569-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }