GÜNDEM

Karaca Ve Zengin Mecliste Birbirine Girdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bütçe görüşmeleri devam ederken gerginliklerde sürüyor. TBMM Başkanvekili CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bütçesinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nu yönettiği oturumda, AK Partili milletvekilleri ile karşı karşıya geldi. Karaca, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile tartışma yaşarken ikili arasındaki diyalog ses getirdi.

Mecliste CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, kadınların ev içi bakım hizmetleriyle kadın istihdamının oluşturulamadığını belirterek, kadınların güvencesiz çalıştırıldığını kaydetti. Bu sırada AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin söz istedi. Karaca, Zengin’e söz vermedi ve bunun üzerine AK Partili milletvekilleri salonu terk etti. Daha sonra salona geri dönen AK Parti milletvekilleri, kürsünün önüne geçerek söz verilmemesine tepki gösterdiler. Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Karaca oturuma ara verdi. Verilen ara sonrası konuşan Karaca, “Tarafsızca yönetim anlayışımın da sorgulanmasını kabul dahi edemem” ifadelerini kullandı.  Meclisin tüm milletvekillerinin daha çok konuşabilmesini sağlayan yerler olması gerektiğine dikkat çeken Karaca, tüm siyasi partiler adına konuşan milletvekillerine nasıl hakkaniyetle söz verdiğine dair açıklaması alkış ve beğenilerle karşılandı.

KARACA İLE ZENGİN TARTIŞTI!

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in söz süreleri konusundaki haksız iddialarına somut söz verme sürelerinde nasıl tarafsız davrandığını hatırlatarak yanıt veren TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca “Yönetim tarzımı sizinle tartışacak değilim. Ben neye hakkım olup olmayacağını İç Tüzük’ten alırım, sizin talimatınızdan almam Sayın Zengin.” sözleriyle Zengin’i Meclis Başkanlık Divanına saygı göstermeye davet etti.

KARACA; “YÖNETİM ANLAYIŞIMIN SORGULANMASINI KABUL DAHİ EDEMEM ”

Karaca mecliste yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Öncelikle tarafsızca yönetim anlayışımın da sorgulanmasını kabul dahi edemem. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde nöbette olduğum, yönettiğim her oturumda ve her zaman şunu ifade ettim: Türkiye Büyük Millet Meclisi konuşulması, konuşarak sorunlara çözüm üretilmesi gereken mevkidir, millî iradeyi temsil eder ve bu nedenle de tüm milletvekili arkadaşlarımın söz taleplerini mümkün olduğunca esnek bir şekilde kullandırmaya çalıştım”

“Bugünkü yönetim tarzıma gelince... İlk konuşma sırası olan Saadet Partisi Grubunun hatiplerine, İYİ Parti Grubunun hatiplerine, DEM PARTİ hatiplerine, Cumhuriyet Halk Partisi Grubu hatiplerine de beş dakika, bir dakika ve selamlamak için artı bir dakika verdim. Cumhuriyet Halk Partisi Grubu konuşmaları tamamlandıktan sonra Adalet ve Kalkınma Partisi Grubunun hatipleri konuşacak. Eğer Adalet ve Kalkınma Partisi hatiplerine bu müsamahayı göstermez, bu söz hakkını aynı adaletli şekilde vermezsem, o zaman bu eleştirileriniz başım üstünedir. Milliyetçi Hareket Partisinden bahsetmedim, lütfen yanlış anlamasınlar çünkü onların hatipleri beş dakikayla bitirdiler, sadece bir hatipleri artı bir dakikayla selamladılar, o yüzden isminizi deklare etmedim. Bunun da tutanaklara bu şekilde geçmesi gerekir diye düşünüyorum”

{ "vars": { "account": "UA-108757569-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }