GESİFED Başkanı Oktay Mersin, Federasyon Başkan Yardımcısı ve DEGİAD Başkanı Hakan Urhan, DESİAD Başkanı Nuri Turgut, GESİFED Genel Sekreteri Özlem Köseoğlu, GESİFED Yönetim Kurulu Üyeleri Şule Yılmaz ve Mehmet Erişkin, Denizli Soroptimist Kulubü Başkanı Huriye Demirten, , DEGİAD Genel Sekreteri Emin Terzioğlu, DEGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Sözkesen, GESİFED Genel Koordinatörü Elif Zora ve DEGİAD Genel Koordinatörü Deniz Gördes’in DGC Yönetimine gerçekleştirdiği ziyarette gündem Denizli ve seçimler oldu.
GESİFED üyeleri, geçtiğimiz aylarda Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevine seçilen Osman Nuri Boyacı ve yönetimine başarı dileklerini iletti. İş dünyasının önemli bir aktörü olan GESİFED ve Federasyona üye STK’ların başkanları ve temsilcilerini DGC’de ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını belirten Osman Nuri Boyacı, Denizli yararına her türlü çalışma ve proje içinde paydaş olarak yer almaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.
İKİNCİ YÜZYILIN İLK HÜKÜMETİNE ÇAĞRI YAPTI
Ülke kalkınmasının, bölgesel kalkınmadan geçtiği bilinciyle Denizli, Muğla ve Aydın bölgesinden STK’ların bir araya gelmesiyle GESİFED’in 2012 yılında kurulduğunu ve önemli birçok çalışmaya imza attıklarını belirten Başkan Oktay Mersin, yerel medyanın önemine vurgu yaptı. İkinci yüzyılın ilk hükümetine de çağrı yapan Mersin, ülkeyi krizlere, afetlere, sosyo-ekonomik eşitsizlik yaratan tüm koşullara karşı dayanıklı hale getirmek gerektiğini vurgulayıp; “Dünyanın dönüşüm hızını, dinamik yeniliklere entegre olarak yakalamak zorundayız. Ekonomiyi bilgi ve bilimden şaşmadan yönetirken, deprem başta olmak üzere afetlerde pusulamızın şaşmaz noktasının da yine bilgi ve bilimden geçtiğini unutmamalıyız” dedi.
“SİVİL TOPLUMU GÜÇLENDİRMELİYİZ”
Ziyarete söz alan DEGİAD Başkanı Hakan Urhan ise, “Sivil toplumu güçlendirmek, ekonomiden demokrasiye her alanda ülkemizin dayanıklılığını artıracaktır. Gelişmiş ekonomiler ve gelişmiş demokrasilerin ortak özeliği güçlü STK’ların sayesinde denge ve denetleme görevi de üstlenmektedir. İşte bu nedenle yerel yönetimler, sivil toplum ve iş dünyası kuruluşlarının kapsayıcı bir şekilde kriz ve felaketlerde süreçlere etkin bir mekanizmayla katılmaları çok önemlidir” diye konuştu.
“ANAYASAL TEMEL HAKLARA RİAYET EDİLMELİ”
Güçlü bir kurumsal çerçevenin, ekonomik ilerleme için kritik olan yatırım, yenilikçilik, girişimcilik ve iyi yönetişimi teşvik edeceğini belirten DESİAD Başkanı Nuri Turgut ise, ikinci yüzyılda ülkeyi yönetecek hükümete şu sözlerle selendi, “Demokrasi; dört, beş yılda bir yapılan seçimlerde çoğunluğun oyunu alanın iktidara gelmesi değildir. Anayasal temel haklara daima riayet edilmelidir. Cumhuriyet değerlerini iyi kavramış özgürlükçü bir Anayasa, ihtiyacı olanlar için bir güvenlik ağı sağlayarak, yoksulluğu eşitsizliği azaltarak ve sosyal hareketliliği teşvik ederek, ekonomik büyümeyi desteklemeye yardımcı olacaktır”