Denizli Ticaret Odası (DTO), T.C. Adalet Bakanlığı Denizli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile önemli bir iş birliğine imza attı. Denetimli serbestlik kapsamında bulunan ve eski hükümlülerin topluma kazandırılması için kişisel gelişim eğitimleri düzenlenmesini öngören protokol, DTO’nun ev sahipliğinde imzalandı. Eğitimler, e-ticaret, girişimcilik ve KOSGEB destekleri gibi konularda katılımcıların yetkinliklerini artırmayı hedefliyor.

7 D S C 5759

PROTOKOL İMZA TÖRENİ DTO’DA GERÇEKLEŞTİ

Erdoğan’dan Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği Vurgusu Ziyaretleri Erdoğan’dan Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği Vurgusu Ziyaretleri

Protokol, Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Balık ve DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan tarafından DTO başkanlık makamında imzalandı. Törene, Denizli Denetimli Serbestlik Müdürü Serkan Güler de katıldı. İmzaların atılmasının ardından Başsavcı Vekili Balık, projenin amacını şu sözlerle açıkladı: “Eğitim alacak vatandaşlarımızı topluma daha faydalı bireyler haline getirmek ve sosyal uyumlarını kolaylaştırmak amacıyla böyle bir organizasyona gerek duyduk. Denizli Ticaret Odamıza ve çok değerli Başkanımıza gösterdikleri ilgi, destek ve hassasiyetleri için teşekkür ederiz.”

Protokol kapsamında düzenlenecek eğitimler, DTO’nun katkılarıyla hayata geçirilecek. Eğitimler, Pamukkale Üniversitesi akademisyenleri ve KOSGEB Denizli Müdürlüğü’nün destekleriyle zenginleştirilecek. Katılımcılar, eğitim sonunda sertifika almaya hak kazanacak.

2 D S C 5775

EĞİTİMLERLE İSTİHDAMA KATKI SAĞLANACAK

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, projenin istihdam açısından dezavantajlı gruplara önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. “Sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirmek için bugüne kadar çok sayıda girişime ve iş birliğine imza attık” diyen Erdoğan, eğitimlerin içeriğine dair detaylar paylaştı. Erdoğan, “Kurslarımızda e-ticaret, iş planı hazırlama, girişimcilik ve dijital okul yazarlık gibi önemli eğitimler verilecek. Kursiyerlerimiz, yeni teknik ve yöntemlere dayalı bir eğitim alacaklar. Aynı zamanda uygulamalı olacağı için deneyim paylaşımı olacak” dedi.

Eğitimlerin, katılımcıların mesleki bilgi ve birikimlerini artırarak kendi işlerini kurma veya istihdam edilme olasılıklarını güçlendirmesi hedefleniyor. Erdoğan, kursları başarıyla tamamlayan herkesin sertifika alacağını ve bu sertifikaların iş dünyasında önemli bir referans olacağını vurguladı.

TOPLUMA KAZANDIRMA HEDEFİ

Proje, denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan veya eski hükümlü statüsündeki bireylerin sosyal uyumlarını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Eğitimler, bu bireylerin iş dünyasına katılarak ekonomik ve sosyal anlamda bağımsız hale gelmelerine destek olacak. DTO’nun daha önce de benzer projelerle nitelikli iş gücü yetiştirme konusunda öncü olduğu biliniyor.

Başsavcı Vekili Balık, projenin topluma kazandırdığı değerin altını çizdi. Eğitimlerin, katılımcıların yalnızca mesleki becerilerini değil, aynı zamanda özgüvenlerini de artıracağı belirtildi. Protokol, Denizli’de sosyal sorumluluk projelerine örnek teşkil edecek bir adım olarak değerlendiriliyor.

1 D S C 5793

AKADEMİK VE KURUMSAL DESTEK

Eğitimlerin başarısı için Pamukkale Üniversitesi akademisyenleri ve KOSGEB Denizli Müdürlüğü önemli bir rol oynayacak. Başkan Erdoğan, bu kurumlara desteklerinden dolayı teşekkür ederek, iş birliğinin projenin etkisini artıracağını ifade etti. “Hayırlı ve uğurlu olsun” diyerek sözlerini tamamlayan Erdoğan, projenin Denizli’deki diğer kurumlara da ilham vermesini umduğunu belirtti.

Proje, Denizli’de istihdam ve sosyal uyum alanında yeni bir sayfa açarken, denetimli serbestlik kapsamındaki bireylerin hayatlarına dokunmayı hedefliyor. Eğitimlerin önümüzdeki aylarda başlaması planlanıyor.