DENİZLİ HABERLERİ

DTO, Geleceğin İnsana Yakışır İşleri İçin Proje Başlattı

Denizli’de Ticaret Odası, Denizli OSB, GEKA, GESİFED ve İŞKUR güçlerini birleştirdi, insana yakışır işyerlerinde nitelikli kadın ve erkek işgücü için teşvik edilmesi yönünde proje başlattı.

Denizli’de geleceğin insanına yakışır işyerlerinin tesis edilmesi, nitelikli kadın ve erkek işgücünün sağlanması amacıyla bir teşvik projesi başlatıldı. Projeye Denizli Ticaret Odası, Denizli OSB, GEKA, GESİFED ve İŞKUR paydaş oldu.

Projenin açılış toplantısında konuşan DTO Başkanı Uğur Erdoğan, sektörler için nitelikli insan yetiştirmek için çaba sarf ettiklerini söyledi. Erdoğan, “Güçlü bir ülke, güçlü bir Denizli ve güçlü sektörlerimizin olması için yoğun bir şekilde çalışıyoruz, var gücümüzle gece gündüz demeden durmadan çalışmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HİBE PROGRAMI KAPSAMINDA

AB’nin hibe programı kapsamındaki proje hemen her sektörde nitelikli iş gücü oluşturmayı hedefliyor. Bu konuda yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Erdoğan; Denizli Ticaret Odası ailesi olarak sektörlerimize nitelikli insanlar yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz projemiz, bunlardan sadece bir tanesi. Göreve geldiğimiz günden bugüne bu şehre 10 milyon euroluk Avrupa Birliği’ndendestekli hibe projelerikazandırdık. Hem gençlerimize nitelikli bir ortam sağlamak ve onları daha nitelikli hale getirmek hem de iş dünyamıza donanımlı, her anlamda yeterliliği olan gençleryetiştirerek, sektörlerimize katkı sağlamak istedik. Bunda bu salonda bulunan kurum ve kuruluşların da büyük katkısı var. Onlar her zaman bizimleydi; paydaşımız oldular ve destek sağladılar. Onun için il müdürlerimiz başta olmak üzere her birinize ayrı ayrı canı gönülden teşekkür ediyorum. Ve tabi ki eğitimlerimize ve projelerimize büyük ilgi gösteren siz gençlere de… İyi ki geldiniz, iyi ki varsınız. Daha güçlü bir ülke, güçlü bir Denizli ve güçlü sektörler için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YILMAZ: PROJE, NİTELİKLİ İŞGÜCÜ SAĞLAYACAK

GESİFED Yönetim Kurulu Üyesi Şule Yılmaz ise proje ile insan kaynaklarına yatırım yapılmasının amaçlandığını belirterek, “Proje hem genç arkadaşların gelişimini sağlayacak hem de firmalara nitelikli işgücü yetiştirecektir. Başta proje sahibi Denizli Ticaret Odası olmak üzere paydaşlarımıza teşekkür ederiz. Projenin başarılı geçmesini diliyoruz” diye konuştu.

İL MÜDÜRÜ IŞIK: DENİZLİ VE GENÇLER İÇİN EN GÜZEL ETKİNLİK BUDUR

Denizli İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık da konuşmasında mesleklerin geleceğine değindi. Işık, “15-20 yıl öncesinde çok farklı ve popüler olan mesleklerin bugün isimlerini bile hatırlamıyoruz. Muhtemelen, bugün popüler olarak gördüğümüz mesleklerin de önümüzdeki yıllarda isimlerini bile hatırlamayacağız. Onun için gündemde her daim ‘Geleceğin meslekleri mi? Mesleklerin geleceği mi?’ diye bir soru var. Ama şunu biliyoruz ki ne olursa olsun önümüzdeki yıllarda içinde teknolojinin ve bilginin olmadığı meslekler popüler olamayacaktır. Siz de biliyorsunuz ki savaşlar hep petrol ve su için oluyor. Fakat önümüzdeki dönemde ise en büyük mücadele nitelikli personeli barındırmak için olacaktır. Firmalar; nitelikli, çalışkan ve yetkinlikleri fazla olan kişilerle çalışmak için mücadele verecekler. Denizli ve gençler adına yapılabilecek en güzel ve en büyük etkinlik de onun için budur” dedi.

Açış konuşmalarının ardından Pamukkale Teknokent Yönetici AŞ Genel Müdürü Prof. Dr. İsmail Ovalı, “Geleceğin Yazılım Teknolojileri ile Robotik Kodlama” içerikli bir sunumda bulundu. Denizli Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM) Proje Uzmanı İrem Kırlı da projenin içeriği ve işleyişi hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Etkinlik, günün anısına toplu fotoğraf çektirilmesiyle son buldu.

AB VE BAKANLIK DESTEKLİ PROJE, TEMMUZDA SONA ERECEK

AB fonlarından 266.000 euroluk kaynak sağlanan “Geleceğin İnsana Yakışır İşlerinin Denizli’de Nitelikli Kadın ve Erkek İşgücü İçin Teşvik Edilmesi Projesi” kapsamında, 20’si kadın 150 işveren ve çalışana 480 saat Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) eğitimi verilecek. 40 çalışan da 60 saatlik teknik eğitim alacak.

19 Şubat’ta başlayan eğitim, 17 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek. Eğitim boyunca katılımcılara, uzman isimler tarafından “Management Information System (MIS)’ın Teknik ve Yönetsel Temelleri, Veri Kaynakları Yönetimi, Veri Madenciliği Kavramları, Veri Analitiği, Bilgi Depolama ve Veri Yönetimi, İnternet Uygulamaları Geliştirme, Programlama (Phayton+Java), Gelişmiş Ofis Uygulamaları, ICT Yönetişimi, Karar Analizi, Karar Destek Sistemi, Çok Değişkenli İstatistiksel Yöntemler, Finansal Ekonometri, Büyü Veri Analizi, İnternette E-ticaret ve Pazarlama, E-iş Modelleri, Sosyal Bilimlere Yönelik SPSS, İleri Excel” konularında kurslar verilecek.

{ "vars": { "account": "UA-108757569-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }