Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici ve Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu’nun konuşmaları ile başlayan açılış toplantısına, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Ülker Yörükoğlu Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.
Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, Denizli'nin ihracat potansiyeli yüksek bir il olma özelliği sebebiyle, sanayi sektörlerinin en üst temsilcisi olarak Denizli Sanayi Odasının, Endüstri 4.0 Devrimi çağında nitelikli özel eğitim ve öğretim konusundaki kapasite ve farkındalık eksikliğini gidermek amacıyla yaklaşık 200 bin Euro bütçeli bu projeyi hayata geçirdiğini belirtti. Denizli Sanayi Odasının (DSO) dünyadaki hızlı teknoloji ve gelişmeleri takip edebilen, dijital ve teknolojik dönüşüme ayak uydurabilen bir Denizli sanayi sektörü yaratmak için sadece nitelikli teknik ara elemanların yeterli olmadığını bildiğini belirten Kasapoğlu, “DSO, sanayicimizin ihtiyacının sadece nitelikli ara elemanlar olmadığına, Dünyadaki bu değişime ayak uydurabilmek için yeni yazılım ve donanım çözümleri geliştirebilecek, yapay zekâ, derin öğrenme, veri analizi, robotik teknolojileri alanlarında çalışacak mühendis beyinlere, özel yetenekli bireylere ihtiyaç olduğuna inanmaktadır. Bu proje de üstün yetenekli bireylerimizin temel eğitimine katkı sağlayacaktır.” dedi. Kasapoğlu, önceki dönemlerde DSO olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile çok sayıda projede birlikte çalıştıklarını, yeni dönemde de farklı projelerde yer almaktan mutluluk duyacaklarını belirti.
Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici konuşmasında üstün yetenekli bireylerin eğitiminin önemine değinirken, Denizli Sanayi Odası ile ortaklaşa pek çok projeyi yürütmekte olduklarını ve bundan sonra da bu işbirliğinin devam edeceğini belirtti. Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu da bu işbirliğine dikkat çekerek, eğitime katkılarından dolayı Denizli Sanayi Odası’na teşekkür etti.
Bilim Koridoru ve Karma Gerçeklik Laboratuvarı açılışı ile devam eden etkinlikte Ülker Yörükoğlu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri ve öğretmenleri ile protokol heyeti, Harmonik Sarkaç, Böcekler, Fotosentez Deney Kiti, Fısıltı Çanakları, Pedallı Jeneratör, Magic Stick, Güneş Sistemi Maketleri, Yaylı Arabalar, Air Blower, Hiperbolik Delik, Köprü Kurma Düzeneği, Olasılık Oyunu, Küp Yanılgısı, Jacop Merdiveni, Sanal Deney Masası, İnteraktif Periyodik Tablo gibi çok sayıda farklı branşlarda ekipmanı Bilim Koridoru içerisinde deneyimleme imkanı buldular. Bilim Koridoru ziyareti sonrası Karma Gerçeklik Laboratuvarına geçen katılımcılar laboratuvarda karma gerçeklik gözlükleri ile gerçekleştirdikleri sanal gerçeklik ortamındaki projeleri katılımcıların deneyimlemelerine sundular.