Toplantıya, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan, DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu ile Başkan Yardımcıları Osman Uğurlu ve Mehmet Serter, DSO Yönetim Kurulu Üyeleri Enis Emre Boz ve Mehmet Sarı, okul müdürleri, hamiler, davetliler ve basın mensupları katıldı.
“DENİZLİ SANAYİSİ İÇİN NİTELİKLİ İŞGÜCÜNE KATKI”
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, mesleki eğitimin önemine vurgu yaparak, Ocak ayında Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol sayesinde sanayici ve eğitim kurumları arasında köprü kurulmaya başlandığını belirtti.
Bu protokolle, sanayiciler ve eğitim dünyasının iş birliğiyle meslek liselerinin niteliğini artırmayı hedeflediklerini belirten Kasapoğlu, projeye destek veren sanayicilere teşekkür etti, üzerine katarak yola devam etmek istediklerini dile getirdi. Kasapoğlu, “Bu protokolümüz, eğitim ve mesleki eğitim işgücü arasındaki iş birliğini güçlendirmeyi amaçlıyor. Ocak ayından itibaren geçen süreçte protokole destek veren 10 firmamız, seçtikleri okullarda hamilik görevini üstlendiler. Bu görev, sadece maddi bir destek değil, aynı zamanda sanayideki beklentilerin okullara aktarılması anlamına geliyor.” dedi.
“AMACIMIZ, MESLEK LİSELERİYLE SANAYİYİ YAKINLAŞTIRMAK”
Konuşmasında sanayinin geleceği konusunda endişelerini dile getiren Kasapoğlu, nitelikli personel bulmanın zorlaştığını belirtti. Özellikle hizmet sektöründeki istihdam artışının, sanayi sektöründeki ilgiyi azalttığını ifade etti. Bu durumun, mesleki eğitimin önemini daha da artırdığını söyledi. İş dünyasının birçok zorlukla karşı karşıya olduğunu belirten Kasapoğlu, “Personel bulmakta yaşadığımız sıkıntılar, sanayimizin geleceği hakkında endişelenmemize neden oluyor. Son bir yılda hizmet sektöründeki istihdamın yüzde 20’lere yaklaşması, sanayi sektöründeki ilginin azalmasına yol açtı. Bu durum, mesleki eğitimde yapacağımız çalışmaların önemini daha da artırıyor.” dedi.
SANAYİ VE EĞİTİM İŞ BİRLİĞİNİN ÖNEMİ
Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan, yaptığı konuşmada, Denizli sanayicilerinin mesleki eğitime verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çalışkan, sanayi ve eğitim kurumları arasındaki iş birliğinin, öğrencilere sadece bilgi değil, aynı zamanda iş hayatına hazırlayacak beceriler kazandırdığını vurguladı. Çalışkan, “Eğitim sektörü, işlerin bir gecede değiştiği bir alan değil. Ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, Denizli sanayicisi, mesleki eğitim konusunda her zaman duyarlı oldu. Sizler, eğitimciler olarak bizlerin bu çabayı hissetmemizi sağlıyorsunuz.” ifadelerini kullandı.
Sunumun ardından divan düzenine geçilen toplantıda, sanayicilerin ve eğitimcilerin beklentileri ve gelecekte yapılması gerekenler ele alındı. Başkan Yardımcıları Osman Uğurlu ve Mehmet Serter, mesleki eğitime katkı sunacak fikir, görüş ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.
“10 SANAYİCİ, 7 FARKLI MESLEK LİSESİ, 550 ÖĞRENCİ”
Protokol kapsamda, firmalarımız seçtikleri okullarda hamilik görevini üstlendi. Bu eşleşmeler sonucunda; 7 farklı okulda 550 öğrenci ve 67 öğretmen faaliyetlerden yararlandı. Firma ziyaretleri yapıldı, kariyer günleri düzenlendi, fuarlara katılım sağlandı. İşletmelerde beceri eğitim sözleşmeleri imzalandı ve uygulamalı dersler yapıldı.