Denizli’deki firmaların ihracatlarına katkı koyması, e-ihracat potansiyellerini artırması amacıyla nitelikli insan gücüne yatırımlar sürüyor. Denizli Sanayi Odası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın da katkısı aldığı, AB’nin de mali katkısı ile eğitim programı gerçekleştirdi.

E-İhracat ve İhracat İstihbarat Akademisi başlığını taşıyan projede 99’u kadın 154 kursiyer yer aldı. Kursiyerler 7 farklı grupta üç ay süreyle uzmanlardan eğitim aldı. Kurs sonunda seçilen 20 başarılı kursiyer ihracat istihbaratı konusunda daha kapsamlı eğitimler almak üzere üç ay daha süren kampa katıldı. Denizli Sanayi Odası’nda e-ihracat konusunda 99’u kadın 154 kursiyerin üç ay eğitim almasını sağladı.  Eğitim sonunda seçilen 20 ihracat istihbaratçısı yine üç aylık ekstra kampa alındı.

Dso 11

Akademinin kapanış toplantısı geniş bir katılımla gerçekleşti. DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, Eğitim Komisyonu Başkanı Orçun Alptekin, proje ekibi ve katılımcıları buluşturan toplantıda plaket ve sertifika töreni gerçekleşti.

Kasapoğlu kent sanayisinin dijital dönüşüm ve ihracat odaklı büyümesine yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini, önemli mesafeler kat ettiklerini kaydetti. Kasapoğlu, “Verimlilik, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme odaklı çalışmalarımızla, ürettiğimiz ürünlerin uluslararası pazarlarda daha güçlü bir şekilde yer almasını hedefliyoruz. Bu proje sayesinde üyelerimizin rekabet gücünün artmasına katkı sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Dso 5

Denizli Sanayi Odası’nda e-ihracat konusunda 99’u kadın 154 kursiyerin üç ay eğitim almasını sağladı.  Eğitim sonunda seçilen 20 ihracat istihbaratçısı yine üç aylık ekstra kampa alındı.

E-ticaretin önemine dikkat çeken Kasapoğlu, bu alana ilişkin veriler paylaştı. DSO’nun geleceği bugünden planladığını kaydeden Kasapoğlu, “Bu öncelikli konu hem ülkemizin kalkınması hem de yeni başarıların oluşumu için büyük önem taşıyor” dedi.

Denizli Sanayi Odası’nda e-ihracat konusunda 99’u kadın 154 kursiyerin üç ay eğitim almasını sağladı.  Eğitim sonunda seçilen 20 ihracat istihbaratçısı yine üç aylık ekstra kampa alındı.

 Dso 2-1

DSO AKADEMİ: BİR BAŞARI HİKÂYESİ

Denizli’de Çetin Grubunun 2 Firması Vergi Rekortmeni Listesine Girdi Denizli’de Çetin Grubunun 2 Firması Vergi Rekortmeni Listesine Girdi

Alptekin, “Projenin ilk adımı olarak, Odamız bünyesindeki eğitim salonunun fiziksel altyapısını kurduk. Tüm bilgisayar, yazılım ve ekipmanlarıyla donattığımız 20 kişilik bir eğitim salonu oluşturduk. Ardından, DSO Akademi çatısı altında uzman eğiticilerle gerçekleştirdiğimiz E-ihracat eğitimlerimizi 7 farklı gruptan oluşan 154 katılımcı (99'u kadın) ile 3 aylık bir süreçte tamamladık. Eğitimlerin sonunda seçilen 20 katılımcımıza 3 ay süren birebir danışmanlık hizmeti sunduk. Eğitimlerin yanı sıra, odamız bünyesinde uzman bir ekip oluşturduk. Sanayi ve Raporlama Müdürümüz Erhan Aslan ile İhracat İşlemleri ve Teşvikleri Uzmanımız Aslı Öztürk, 4 ay süren yoğun bir eğitici programının ardından bu alanda uzmanlaşarak ilk Rekabetçi Dış Ticaret İstihbarat Eğitimlerini verdiler. Bu eğitimlere 51’i kadın olmak üzere toplam 80 katılımcı, 4 farklı grup halinde katıldı” ifadelerine yer verdi.

Editör: Orhun Çoban