GÜNDEM

Denizlili Akademisyen Antartika’nın Zirvesine Çıktı!

Denizlili akademisyen Prof. Dr. Gülnur Tumbat, 7 kıtanın en yüksek 7 zirvesini tırmanarak tarihe geçti. Tumbat, Asya, Afrika, Avrupa, Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Okyanusya’nın ardından Antartika’nın da zirvesine tırmanarak adını tarihe altın harflerle yazdırdı.

Denizlili akademisten Prof. Dr. Gülnur Tumbat, Antarktika kıtasının en yüksek noktası Vinson Dağı’nın (4897 metre) zirvesine tırmanarak "7 Kıta 7 Zirve" projesini tamamladı. Tumbat, bu projeyi tamamlayan ilk Türk kadın dağcı olarak kayıtlara geçti.

Tumbat, Güney Amerika’da 6 bin 962 metre yüksekliğe sahip Aconcagna Dağına, Kuzey Amerika’da 6 bin 195 metre yüksekliğe sahip Denali Dağına, Afrika’da 5 bin 963 metre yüksekliğe sahip Kilimanjero Dağına, Avrupa’da 5 bin 642 metre yüksekliğe sahip Elbrus Dağına, Asya’da ise dünyanın zirvesi olan 8 bin 848 metre yüksekliğe sahip Everest Dağına, Okyanusya’da ise 4 bin 884 metre yüksekliğinde Carstenz Dağına tırmanmayı başardı.

SON ROTASI ANTARTİKA!

Amerika’da San Francisco State Üniversitesi'nde akademisyenlik yapan Prof. Dr. Gülnur Tumbat’ın son rotası ise buzla kaplı Antartika Kıtasının en yüksek noktası olan Vinson Dağı (4897m) oldu. Tumbat, Antartika’nın da zirvesini tırmanarak 7 Kıta 7 Zirve projesini tamamlayan ilk Türk kadın dağcı olarak kayıtlara geçti

GÜLNUR TUMBAT KİMDİR?

Gülnur Tumbat, 1975 yılında Denizli'de öğretmen bir baba ve terzi bir annenin üç kızının en küçüğü olarak dünyaya geldi. Liseyi bitirdikten sonra, aynı alanda yüksek lisans derecesi ile Ankara'da Orta Doğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) Çevre Mühendisliği okudu. Bilkent Üniversitesinde İşletme alanında yüksek lisans derecesi aldı. Daha sonra Tumbat, Amerika Birleşik Devletleri'nde pazarlama alanında doktora derecesi aldı.

2005 yılından beri San Francisco Eyalet Üniversitesi Pazarlama Fakültesinde profesör olarak görev yapmaktadır

{ "vars": { "account": "UA-108757569-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }