Marketlerde temel gıda ürünlerine yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Son günlerde yağ fiyatlarına zam yapılacağı iddiasıyla stokçuluk yapılmasının önüne geçmek için marketlere yönelik denetimler gerçekleştiriliyor. Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş nedeniyle sıvı yağın biteceği söylentisini duyan vatandaşlar, yağ almak için marketlere koştu.

Denizli’de kent merkezinde ve ilçelerde yağ fiyatlarına zam yapılacağı iddiasıyla stokçuluk yapılmasının önüne geçmek için faaliyet gösteren zincir marketlere yönelik denetimler gerçekleştirdi.

Yaşanan bu durumu fırsatçılığa çevirmek isteyenlere karşı ekipler ülke genelinde harekete geçti. Marketler tek tek denetlenirken, ürünlerin etiket fiyatları ile kasa fiyatları arasındaki fiyat farkı kontrol edildi.