Merkez ve ilçe müdürlüklerde bulunan saha elemanlarının yoğun katılımıyla gerçekleşen eğitimde Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Öğretim Görevlileri Prof. Dr. Gönül Aydın, Dr. Mustafa Ali Kaptan, Doçent Dr. Saime Seferoğlu sunum yaparak, Denizli’nin toprak yapısı, bitkilerde görülen hastalıklar, kullanılması gerekilen zirai ilaçlar ve gübreler hakkında bilgiler aktardı.
"5 YILDA 420 BİN CEVİZ FİDANINI TOPRAKLA BULUŞTURDUK"
Etkinlik kapsamında önemli bilgileri çiftçilere aktarılmasının önemli olduğunu söyleyen DTB Genel Sekreteri Ali Şahin, konuşmasında yapılan eğitimlerin önemine dikkat çekti. Şahin, “Buradan alacağımız bilgileri çiftçilerimize, üreticilerimize aktararak hem insan sağlığını korumak hem de maliyetlerin düşmesi, verimliliğin artması hususunda onları bilgilendirmeliyiz. Biz sizlerin yoğun emekleriyle 5 yılda 420 bin ceviz fidanını toprakla buluşturduk. Bu fidanların verime geçmesi ceviz ithalatımızı ciddi ölçüde azaltacak, çiftçilerimiz için inanılmaz bir gelir olacak. İnanıyorum ki sizin var olan bilgilerinizi buradan alacağınız bilgilerle harmanlayarak birlikte yürüttüğümüz projemize ve diğer projelerimize büyük bir katkı daha sağlamış olacaksınız” dedi.
“ÇEVRE KİRLİLİĞİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, “Doğru ve Dengeli Gübre Kullanımı” insan sağlığı ve çevre kirliliği açısından çok önemli. Toprak analizi yapılarak gübre kullanılması hususunda çalışmalar yapılmalı. Bilinçli gübre kullanımı konusunda üreticilere yönelik eğitimin gerekliliği ile sahada çalışan teknik personellerimizin bu bilinçle çalışmalarını sürdürmeleri gerekiyor” diye konuştu.