Çalıştay, Avrupa Birliği'nin "Yeşil Mutabakat" ve "Dijital Geçiş" hedefleri doğrultusunda, Denizli sanayisinin geleceğini şekillendirmek ve uluslararası rekabet gücünü artırmak amacıyla düzenlendi. Etkinliğe, Denizli'deki sanayiciler, bilişim sektörü temsilcileri ve diğer paydaşlar katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmaları, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Selim Kasapoğlu ve Denizli AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Cansun Özdülger tarafından yapıldı. Konuşmacılar, çalıştayın önemine vurgu yaparak, dijital ve yeşil dönüşümün Denizli sanayisi için taşıdığı fırsatlara dikkat çektiler.

Çalıştay 4 Min

“SÜRDÜRÜLEBİLİR SANAYİ EKOSİSTEMİ İNŞA ETMELİYİZ”

Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi ülkemizin sanayi stratejisi çerçevesinde de dijital ve yeşil dönüşümün artık bir tercih değil zorunluluk olduğunu belirten Kasapoğlu, “Denizli, tekstil, metal ve makine gibi kimi sektörlerde köklü bir geçmişe sahip. Ancak, bu mirası geleceğe taşımak için değişime ayak uydurmamız ve sanayimizi daha verimli, daha akıllı ve daha sürdürülebilir hale getirmemiz gerekiyor. Bu noktada, dönüşüm sürecinin yalnızca büyük sanayi kuruluşları için değil, tüm firmalarımız için erişilebilir ve yönetilebilir olması kritik önem taşıyor. Değişim, yalnızca teknolojiye entegre olmakla sınırlı değil, aynı zamanda doğaya duyarlı, sürdürülebilir ve insana değer katan bir sanayi ekosistemi inşa etmek anlamına da geliyor” dedi.

“DÖNÜŞÜMÜ YÖNETENLER ARASINDA YER ALMAK İSTİYORUZ”

Teknokentlerle iş birliğini artırma konusunda, yerel yazılım firmalarını sanayi ile daha fazla entegre etme konusunda birlikte hareket edildiğine dikkat çeken Kasapoğlu, Sanayimizin tüm zorluklarına rağmen, dijital ve yeşil dönüşüm konularının ikincil bir mesele olmadığını hep birlikte göstermemiz gerekiyor. Bugün burada geliştireceğimiz fikirlerin, atacağımız adımların, Denizli sanayisinin geleceğini şekillendireceğine inanıyorum. Gecikmesiyle ünlü trenlere geçici ev sahipliği yapan bir ülke, bir şehir, bir Oda olmak istemiyoruz. Dönüşümü yönetenler arasında yer almaya devam etmek için birlikte çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Çalıştay Toplu Min

 “AVRUPA BİRLİĞİ PERSPEKTİFİNDE SANAYİNİN İKİZ DÖNÜŞÜMÜ ÇOK ÖNEMLİ”

DSO Genel Sekreter Yardımcısı ve Denizli AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Cansun Özdülger, “AB’nin, Avrupa Yeşil Mutabakatı ile sürdürülebilirlik ve çevre temelinde başlattığı dönüşüm süreci, dijitalleşme gündemi ile paralel olarak devam etmektedir. Bir AB aday ülkesi ve AB ile Gümrük Birliği’ne sahip olan Türkiye, AB’nin ikiz dönüşüm çerçevesinde geçirdiği dönüşüm sürecini yakından takip etmek durumundadır” dedi.

“ÜRETİMDE YAPAY ZEKÂ VE GELECEĞİN FABRİKALARI”

Açılış konuşmalarının ardından, etkinliğin konuk konuşmacısı KoçDigital Endüstri Lideri İbrahim Tataroğlu, “Üretimde Yapay Zekâ ve Geleceğin Fabrikaları” başlıklı bir sunum gerçekleştirerek, gelişen teknolojileri salondakilerle paylaştı.

Dijital dönüşüm projelerinin nasıl yönetileceğine dair detaylı bir yol haritası sunan Tataroğlu, otomasyon altyapısının kurulmasının, üretim süreçlerinin optimize edilmesinin ve veri akışının doğru yönetilmesinin dijital dönüşümün temel adımları olduğunu belirtti. Ayrıca, üretim süreçlerinin daha verimli hale gelmesi için endüstri mühendisleri ve diğer mühendislik disiplinlerinin iş yapış şekillerinde önemli değişiklikler olacağını ifade etti.

Emlak Konut yeni kampanyayı açıkladı: Bu Taksitleri Vatandaş Nasıl Ödeyecek? Emlak Konut yeni kampanyayı açıkladı: Bu Taksitleri Vatandaş Nasıl Ödeyecek?

"Avrupa Birliği Perspektifinde Dijital ve Yeşil Dönüşüm Çalıştayı", Denizli sanayisinin dijital ve yeşil dönüşüm sürecine önemli katkılar sağlamayı hedeflemektedir. Çalıştayda elde edilen bilgiler ve kurulan iş birlikleri, Denizli sanayisinin geleceğine yön verecek ve uluslararası rekabet gücünü artıracaktır.