CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezinde, gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıda iki isimde eleştirilerini ve Denizli için hazırlanan projelerini paylaşıp, şehre yönelik mesajlarını verdiler.
“DENİZLİ ARTIK İCRAAT BEKLİYOR”
İktidarın adaylarının, yönetimde olanların yıllardır benzer vaatler verdiğini ancak yerine getirmediğini eleştirerek sözlerine başlayan CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, “31 Mart Yerel Seçimlerine çok az bir zaman kaldı. CHP olarak halkımızın, refahı ve Denizli’mizin ihtiyaçlarını gidermek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Denizli’de çok iddialıyız, Denizli’de sosyal belediyeciliği, gönül belediyeciliğini kuracak, Denizli’mize nefes aldıracağız. Ama rakiplerimize baktığımızda, adeta temcit pilavı gibi yıllardır verilen vaatleri ısıtıp, ısıtıp önümüze koyduklarını görüyoruz. Bizde bu şehirde yaşayan insanlar olarak, verilen sözlerin yerine getirilmediğini biliyoruz. Halkımızın da bunlara emin olun ki, karnı toktur. Biz bu duruma ‘Yetti Gari’ diyoruz! Bu devir tamamlanmıştır. Biz CHP olarak ne yapacağız? Gönül belediyeciliği, sosyal belediyecilik anlayışıyla halkımızın yanında olacağız. Emeklimizi, öğrencimizi, gencimizi, yaşlımızı hepsini kucaklayıp, bu şehri el ele, güzel günlere beraber ulaştıracağız. Halk için var olacağız. 31 Mart Denizli’de bir milat olacak, değişim gelecek. Göçmen sorunun çözüldüğü, emeklilerimizin nefes aldığı, sanat şehrine dönüştüğü Denizli’nin bir turizm kenti olarak turistlerin ağırladığı, üst yapı, alt yapı sorunun olmadığı bir Denizli’yi yaşayacağız” dedi.
“ÜRETEN DENİZLİ, ÜRETEN BELEDİYE”
Denizli için yola çıktıklarını vurgulayan ve uygulayacakları yönetim modelini açıklayan CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise, “Vaatlerimiz Denizli için, Denizli halkı için… Dönemimizde Denizli, kendi dinamikleri içerisinde yeni bir yapılanmaya, yeni bir dönüşüme, yeniden birlikte, el ele bir şehrin yönetildiği bir sürece geçecek. Biz bu iddiayla yola çıktık. İstedik ki artık, üç-beş kişinin oturduğu yerden karar verdiği değil, hep birlikte sorunların belirlenip, çözüme kavuştuğu, dinamiklerin halk yararına sevk edildiği bir Denizli’ye var edelim. Sosyal dayanışma ağının güçlendirildiği ve süreç içerisinde üreten bir belediyenin yaratıldığı bir şehri oluşturacağız. Sanayide, tarımda, hayvancılıkta, turizmde üretim… Her alanda üreterek, destekleyerek, bütün insanların mutlu olabileceği, şehrimize katma değer katan belediyecilik anlayışıyla yeni Denizli’yi imar edeceğiz” dedi.
“TARIM VE HAYVANCILIKTA YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPACAĞIZ”
Denizli’yi üreten bir kimlikle buluşturacaklarını belirten Çavuşoğlu, “Arsa, bina üzerine kurulan üretimden kopuk bir anlayışa karşıyız. Denizli’miz için, Denizli halkımız için yola çıktık. ‘Yetti Gari’ diyoruz. Kırsal nüfusun yok olduğu, şehre göç etiği, belli bir yaşın üzerinde tarımsal alanda iş gücünün kaldığını görüyoruz. Bu da sürdürülebilir değil. Geleceğimiz açısından büyük riskler oluşturuyor. Şehre göç edenlerinde, maalesef üretimden koparılmış halde çok zor durumda kaldığını görüyoruz. Biz köyüne geri dönüp, hayvancılık ve tarımla üretime dahil olmak isteyen varsa her birine sahip çıkacak, destek olacağız. Hayvancılık yapan üreticimize, çiftçimizin yanında olacağız. Çiftçimize, ücretsiz fide, tohum, mazot ve gübre desteği verecek. Kırsalda yine ücretsiz 7/24 mobil hayvan hastanelerimiz hizmet verecek. Ücretsiz gebe düve desteği vereceğiz. Yem fabrikaları kuracağız. Üretimi tarım ve hayvancılıkta olması gereken noktaya getireceğiz” dedi.
“DENİZLİ TURİZM ŞEHRİ OLACAK”
Denizli’de turizme yeni bir soluk ve nefes getirecekleri projeleri açıklayan Çavuşoğlu, “Turizm’de yeni bir atılımı başlatacağız. Bilindiği gibi Denizli’ye 2,5-3 milyon gelen turist Pamukkale’ye otobüsle gelip, şehirle hiç bağ kurmadan tekrar otobüsle Denizli’den ayrılıyor. Dönemimizde turistleri, güzel şehrimizle buluşturacağız. Esnafımızın, şehrimizin ekonomisine büyük katkı sunacağız. Turistler için 3 rota belirledik. Tur kültürünü oturtacak projelerimizi hazırladık. Bu rotalarla turist Denizli merkezde gastronomik olarak şehrin yemek kültürünü tanıyacak, tarihi alanlarımızı görecek, yaylalarımıza çıkacak, alışveriş yapacak, üzüm bağlarımıza gidecek, Güney Şelalemizi görecek, Kaklık, Keloğlan mağarasını, antik kentlerimizi keşfedecek. İlçelerimizde konaklama için, yine ilçelerimizde tarihi yapıda onlarca boş evi restore edecek, turizme kazandıracağız. Hem tarihi dokumuzu yaşatacak hem de turizme katkı vereceğiz. Rotalarımızla turistler Denizli’yi tamamen gezme fırsatı bulacak. Kem kazanacak. Denizli kazanacak, halkımız kazanacak. Üretmeyi başardığımızda gelecekle ilgili kaygısı olmayan vatandaşımız, mutluluğu da yakalamış olacak” dedi.
“MÜLTECİ SORUNU ÇÖZÜLECEK”
Denizli’nin mülteci sorununu çözeceklerini söyleyen Çavuşoğlu, “Denizli’mizde gerçekten bir mülteci sorunuyla karşı karşıyayız. Çınar’a belli bir saatten sonra güvenle çıkamıyoruz. Mülteci sorunu Denizli’mizin çözüm bekleyen en büyük sorunlarından birisidir. Bu sorunu çözeceğiz. Şehrin yöneticilerinin de bu sorunu görmezden gelme şansı yoktur. Toplumu da birleştiren bir sistem kurmak zorundayız” dedi.
“ADA BAZLI YENİ DENİZLİ GELİYOR”
Depreme dayanıklı, tüm olanakları içinde barındıran ada bazlı imar uygulamasıyla yeni bir Denizli’yi de inşaa edeceklerini belirten Çavuşoğlu, “Depreme karşı dirençli bir Denizli’yi yaratmak zorundayız. İnsanlarımız güvenliği, sağlığı için, şehrimiz için depreme karşı gereken önlemlerin alınması mecburudur. Bu nedenle ada bazlı yeniden bir dönüşüm başlatacağız. Bu dönüşüm içinde 140 metre evi olana 140 metre, 100 metre evi olana 100 metre evler vereceğiz. Zemini sıkıntılı, dayanıksız evlerinde insanlarımızı alıp kimseyi mağdur etmeden, ada bazlı oluşturulacak arsalar üzerinde inşa edilecek yeni yaşam alanlarına taşıyacağız. Modern alt yapısıyla, üst yapısıyla, yeşil dokusu, çevre düzenlemesiyle, sosyal donatılarıyla yüzyıl değil, yüzyıllarca insanlarımıza güvenli ve konforlu yaşam alanı sunacağız. Yaşanabilir bir Denizli’yi oluşturacağız” dedi.
ÇAVUŞOĞLU’NUN DENİZLİ İÇİN PLANLADIĞI PROJELER
“10 Nisan’da Emekliye 2 Kat İkramiye, Pazar, Otopark Ve Sosyal Alanlardan Oluşan Dev Kompleksler, Depreme Dirençli Yeni Denizli, Herkese Horoz Kart , Yeni Doğan Her Bebeğe Çeyrek Altın, “DENİZLİ SU” Fabrikası Açılacak, Lezzetli Ve Ucuz Kent Lokantaları, Dar Gelirliye Kira Desteği, Mülteci Sorununu El Ele Çözeceğiz, Ücretsiz Kreş, Denizlispor Hak Ettiği Günlere Dönecek, Yaşlılar İçin Bakım Evleri, Öğrencilere Otel Konforunda Yurtlar, Her İlçeye Genç Kafe, Entegre Süt Tesisi, 2-5 Yaş Arası Ücretsiz Halk Süt, Halk Ekmek Fabrikası Açacağız, Yem Fabrikası Kuracağız, Çiftçiye Ücretsiz Fide, Tohum, Mazot Ve Gübre, Kırsala Ücretsiz Gebe Düve Desteği, Yeni Doğan Bebeklere Ücretsiz Mama Ve Bez, Yoksul Ve Başarılı Öğrencilere Bilgisayar, Kırsala Ücretsiz 7/24 Mobil Hayvan Hastanesi, Kapalı Pazar Alanlarına Yerden Isıtma, Tarım Makineleri Organize Sanayi Sitesi Kurulacak, Spor Kompleksi , 3 Yeni Turizm Rotası, Taşınanlara Nakliye Desteği, Kırsaldaki Düğünlere 50 Bin TL Destek, Hasta Refakatçilerine Barınma İmkanı, Üreticiye E-Ticaret Uygulaması İle Satış Desteği, Üçgen Kavşak Sorunu Çözülecek, Taksilerimize Ücretsiz Araç İçi Güvenlik Kamerası, Bilim Köyü Kuracağız, Denizli Türkiye’nin Gastronomi Başkenti Olacak, Engellilerimizin Önündeki Engelleri Kaldıracağız, Özel Çocuklarımıza Merkezler Açacağız , Sokaktan Sahiplenilen Canlara Ücretsiz Mama Ve Aşı, Tüm Sektörlere Çözüm Masaları Kuracağız, Kadınlarımızın El Emeği Ürününe Yurt Dışı Satış İmkanı, Yaşlılarımıza Ücretsiz Ev Tamiratı Desteği…”