AK Parti’nin 8. Olağan Büyük Kongresi büyük bir katılımla gerçekleştiriliyor. Kongrede, Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yeni Merkez Karar ve Yürütme Kurulu listesi de gündeme düştü. Listede, daha önce Ekonomi Bakanlığı görevinde bulunan ve halen AK Parti Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Nihat Zeybekci’ de yer aldı. Tavas eski Belediye Başkanı Mehmet Karabay da yedek listede yer buldu.

DENİZLİ SİYASETİNE GÜÇLÜ TEMSİL

Milletvekili Ün: "Üretim Yapacak Çiftçi Kalmayacak" Milletvekili Ün: "Üretim Yapacak Çiftçi Kalmayacak"

Denizli siyasetinin önemli isimlerinden olan Zeybekci ve Karabay, MKYK listesine girerek şehirlerini partinin karar alma mekanizmalarında temsil etme görevini üstlendi. İki ismin listeye dahil edilmesi, Denizli’de AK Parti teşkilatları tarafından memnuniyetle karşılandı.

Whatsapp Image 2025 02 23 At 11.56.27

SİYASİ KARİYERLERİ

Nihat Zeybekci, 2004-2011 yılları arasında Denizli Belediye Başkanlığı yapmış, 2013-2018 yılları arasında ise Ekonomi Bakanı olarak görev almıştı. Partinin ekonomi politikalarına katkılarıyla bilinen Zeybekci, son yıllarda AK Parti Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Mehmet Karabay ise, Tavas Belediye Başkanlığı görevini yürütmüş ve yerel yönetimdeki tecrübeleriyle tanınan bir isim olmuştu. Karabay’ın MKYK’ya girişi, yerel yönetim deneyiminin parti yönetimine taşınması açısından önem taşıyor.

AK PARTİ’NİN YENİ YOL HARİTASI

Yeni MKYK listesi ile birlikte AK Parti’nin önümüzdeki dönemde izleyeceği siyasi ve ekonomik politikalar şekillenmeye başlayacak. Parti yönetiminde ekonomi ve yerel yönetim tecrübesine sahip isimlere yer verilmesi dikkat çekerken, Zeybekci ve Karabay’ın bu süreçte etkin roller üstlenmesi bekleniyor.